Informatie Ontwikkeling Jan ter Gouw

Heeft u na het lezen nog vragen dan kunt u contact opnemen via het Whatsapp nummer 06 28 24 88 67 of per email info@tergouwnaarden.nl

BESTEMMMINGSPLAN

Het perceel Jan ter Gouw heeft sinds 1984 een woonbestemming. Omdat de grond gesaneerd moest worden heeft de gemeente besloten de grond tijdelijk in te richten als speelruimte. Meer informatie kunt u vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl

Flora & fauna

Er zijn een aantal onderzoeken gedaan door een professionele partij naar het behoud van de bomen en de aanwezigheid van o.a. beschermde diersoorten. Uit de onderzoeken komt naar voren dat de platanen (grote bomen langs de weg) behouden kunnen worden en de ontwikkeling goed mogelijk is.

SPELEN 'IK DOE MEE PROCES'

In het plan heeft spelen en verblijven een belangrijke plaats gekregen. Onlangs heeft een digitale sessie plaatsgevonden waarbij kinderen en jongeren tot en met 21 jaar hun voorkeuren bekend konden maken voor onder andere de keuze van de speeltoestellen. Het basketbal/trapveldje komt in ieder geval terug. Bij dit proces is gebruik gemaakt van de diensten van www.omgeef.nl. In de uiteindelijke uitwerking wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met de veiligheid voor kinderen en het water. De kosten van de speeltoestellen zijn voor rekening van de ontwikkelaar.

PARKEREN

Het plan omvat in totaal 42 parkeerplaatsen, terwijl conform de normen in totaal 35 parkeerplaatsen benodigd zijn. Tevens wordt rekening gehouden met parkeerplaatsen voor minder validen.